HTML

Cskata

Friss topikok

  • A Nagyobbik: Na, kíváncsi vagyok mikor írod meg, hogy most mi van veled! :) Tudom, hogy most pont nem tudod, en... (2014.05.29. 15:29) Itt a tavasz...
  • A Nagyobbik: Meg is érdemled! Sok boldog születésnapot! (2014.04.02. 21:51) 4 év
  • A Nagyobbik: Csatlakozom, itt is BÚÉK Muttika! Remélem nemsokára jobb kedved lesz és elhiszed, hogy hiába válto... (2014.01.02. 18:28) BUÉK
  • A Nagyobbik: A tornát támogatom, mert ahogy írtad is, ártani nem árt! És én abban is biztos vagyok, hogy haszna... (2013.09.26. 08:26) Szeptember
  • A Nagyobbik: Nagyon fogunk szorítani Muttika! És nagyon csini voltál csütörtökön! :) (2012.10.15. 19:54) Már egy éve...

Linkblog

Nyárvége

2013.08.30. 09:09 Cskata

Hát sok minden történt az elmúlt időben! Volt hideg, meleg idő. Esett szerencsére eső is. Nem is kevés! Már éppen ideje volt. Már a gyümölcsfákon is látszott a vízhiány. Idén egyszerre érik minden gyümölcs és nagyon  hamar vége a szezonjának.(Beérett a füge első hulláma!)  Az utóbbi időben folyamatosan fújó szél rengeteg gyümölcsöt lever, szegény párom nem győzi összeszedni, mivel a hajlongás nem az én műfajom.

Két hete még a kánikulára panaszkodtunk, most a hűvös idő teszi próbára az ember idegrendszerét. Még alig múlt augusztus 20.-a, de már hűvösek a reggelek, és most a hidegfront miatt napközben sincs gatyarohasztó meleg. Hiába, az embernek semmilyen idő sem igazán megfelelő, mindig nyavalyog valamiért. Az a baj, hogy ezek a gyakran változó időjárási frontok nagyon megviselnek, labilis, fáradékony, ingerlékeny leszek.

Most van a kertben a betakarítások ideje. Hát nem kis feladat a termények tartósítása. Nem véletlenül és nem lustaságból húzom a munka elvégzését. Aki nem pucolt még gyöngyhagymát az könnyen osztja az észt. Ha egyszer is csinálta, már más lesz a véleménye mindenről. (A legnehezebb feladat a csilipaprika beszerzése volt.) Nagyon kezdem már unni az uborka kefélését, eltevését is. (Már terem a másodvetésű uborka is!) Tiszta szerencse, hogy lehet venni készen tartósító keveréket, amit csak fel kell forralni vízzel-ecettel,  és ha készen van az eltennivaló, akkor már csak a levet kell ráönteni.

Persze azért nem fenékig tejföl az élet! Én szeretnék még mindig mindent megcsinálni, mint régen.Aztán néha nagy pofonokat kapok, és akkor pár napig visszafogom magam. Csak hétvégén főzök, de akkor szeretnék mindent jól és időben megcsinálni. Ez nem mindig jön össze, sőt néha katasztrófával végződnek a dolgok. Ilyenkor napokra magamba zuhanok, mégha ez nem is látszik mindig rajtam (mert sírni csak a győztesnek szabad). Ettől függetlenül igyekszem megfelelni az elvárásoknak ha sikerül és amit el tudok végezni. Csak sajnos ebben nagyon lefáradok.

Kb két hete kezdett el nagyon fájni a jobb szemem, mindenféle csöpögtetés ellenére. Szerencsére hétfőn tudtam felíratni egy harmadik féle szemcseppet, és már javul is a helyzet. Már az is nagy feladat, hogy tudjam mikor melyik szemcseppet használjam. Az egyre gyakoribb köhögéseim miatt megint elkezdtük a TENS használatát. A sok nyavalygásom ellenére azért volt a héten wellnes is. Voltam gyógytornásznál, kozmetikusnál is. Szükségem van a lelkem pátyolgatására is.

Érzem, hogy most már nagyon elfáradtam, szükségem van a szabadságra...

Szólj hozzá!

Címkék: szabadság nyár eső szem kert kánikula feladat front gyógytornász

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletem53.blog.hu/api/trackback/id/tr545484366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása