HTML

Cskata

Friss topikok

  • A Nagyobbik: Na, kíváncsi vagyok mikor írod meg, hogy most mi van veled! :) Tudom, hogy most pont nem tudod, en... (2014.05.29. 15:29) Itt a tavasz...
  • A Nagyobbik: Meg is érdemled! Sok boldog születésnapot! (2014.04.02. 21:51) 4 év
  • A Nagyobbik: Csatlakozom, itt is BÚÉK Muttika! Remélem nemsokára jobb kedved lesz és elhiszed, hogy hiába válto... (2014.01.02. 18:28) BUÉK
  • A Nagyobbik: A tornát támogatom, mert ahogy írtad is, ártani nem árt! És én abban is biztos vagyok, hogy haszna... (2013.09.26. 08:26) Szeptember
  • A Nagyobbik: Nagyon fogunk szorítani Muttika! És nagyon csini voltál csütörtökön! :) (2012.10.15. 19:54) Már egy éve...

Linkblog

Egészségügy

2012.05.09. 16:59 Cskata

Már hetek óta böki a csőrömet valami csak mindig elfelejtettem róla írni. Aztán a múlt hét végén, amikor Zalában jártunk a húgom megemlítette. Tehát most egy tévhitet szeretnék eloszlatni.

Tudom, hogy a kormánypáti média nem sok mindent csinál jól, de a szerintük pozitív dolgokat nagyon jól kommunikálja. Tél végén is teleóbégatta az országot azzal, hogy milyen fene nagy béremelést "adtak" az egészségügyben dolgozóknak. Hát ebből egy szó sem igaz! Ezzel csak a Rezidens Szövetség vezetőit tudták megetetni.

Engem valahogy nem tesz boldoggá sem az, hogy tavaly kompenzációra szorult a bérem, sem az, hogy az idén még kompenzációt sem kapok, mert olyan fene magas a bérem. Büszke lehetek rá, hogy több, mint 36 év egészségügyben eltöltött munkaviszony után elértem a minimálbért. Egy ma tizennyolc éves takarítónő is kap annyit, amiért én ilyen hosszú ideig dolgoztam! Tutira megéri! és ez így van jól, épül az ország! De nekem is pénzért adnak a boltban mindent, és nem mondhatom azt, hogy Hippokratesszel fizetek! Valami nagyon elkúródott ebben a világban!

Ja, és az egészben az a legszebb, hogy fizetésemelésről még szó sem volt, csak a sajtó adott róla hírt, de még nem láttunk egyetlen átsorolást sem. Nem hogy pénzt! És amit a sajtó elfelejtett hírül adni: a kötelezően előírt fizetésemeléshez a kormány nem ad egy fillért sem! Ezt gazdálkodja ki a már százszor megsarcolt E-Alap! Ja így könnyű! Más f....-val lehet verni a csalánt, és olyan szegény még sosem volt ez az ország, hogy ígérni ne tudtak volna. Biztosan mi a kolléganőimmel is nyugodtabban élnék, ha a fizetésünk nem százezer forint alatt lenne, hanem csak hét vagy nyolc számjeggyel lenne leírható.

Nem panaszkodni akartam, csak megerősíteni: Székesfehérváron még nem volt fizetésemelés! Ahol már volt az országban, ott is volt aki csak néhány száz forintot kapott. Vehet belőle egy kiló kenyeret! Arra talán futja. Apropó, a kenyérről jutott eszembe: a Városi Közgyűlés megszavazta a közalkalmazottaknak az Erzsébet utalványt. Már május közepét írjuk lassan, de még nem láttuk. Pedig most már egyre több helyen lehetne használni, nemcsak a legdrágább is élelmiszerüzletekben.  Akinek nettó hetvenötezer forintos fizetést utalnak át havonta, annak az a pár ezer forint is számít! Tehát nem kell szidni úton-útfélen az egészségügyben dolgozó megkeseredett embereket,  és nem kell irigyelni a rettentő magas fizetésüket sem. A középkáderben az a "jó", hogy senki sem vesz bennünket emberszámba. Azért egyszer megnézném, hogy dolgoznának az orvosok asszisztensek nélkül, és mit csinálnának a betegek!

Tudom, hogy szarban a haza, de talán mégsem az állami szektorban dolgozó közalkalmazottakon kellene spórolni, miközben a minisztériumok apparátusa egyre több pénzt visz el. Nem érdekel sem a makro-, sem a mikrogazdaság, normális fizetést szeretnék! Mert néhány év múlva megnézheti az ország, hogy kik fogják gyógyítani, ki fognak a betegágy mellett kiszolgálóként állni (senki)! És milyen nyugdíjjam lesz, ha megérem? Ezek ám a nagy gondok, de ez rajtunk kívül senki sem érdekel.

Tehát  tény, nem volt fizetésemelés az egészségügyben...

Szólj hozzá!

Címkék: székesfehérvár egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://ujeletem53.blog.hu/api/trackback/id/tr44498651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása